fbpx

תפריט

חופש והגשמה

שיחה עם הדרייברית על חופש והגשמה

הפוסט הזה מבוסס על פרק בפודקאסט "עולם השפע" (שניתן להאזין לו במלואו – בלחיצה כאן או לצפות בו ביוטיוב – בלחיצה מכאן).

אני שמחה מאוד לארח בפודקאסט עולם השפע את ליאור ארמה המהממת שהיא ה"דרייברית".

מילה (או שתיים וחצי) על ליאור

היא מאמנת עסקית שמניעה עם שליחות ועם דרייב נשים עצמאיות שמוכרות את הידע שלהן (מטפלות, מאמנות, יועצות וכו') ליצור עסקים מבוססי חופש וודאות כלכלית. והיא גם נוודת דיגיטלית.

 

אני אשתף באופן אישי שהיא עזרה לי המון בדרך. היא גם אימנה אותי ומבחינתי זכיתי להכניס אישה מדהימה לחיים שלי. היא עזרה לעשות ניסים ונפלאות בעסק שלי.  ואני מאוד שמחה לשמוע אותה כאן היום ולקבל ממנה השראה.

 

אני חושבת שיש לה המון מה לתת לכן ברמת יצירת החיים שאתן רוצות ליצור- שפע, גם ברמה הכלכלית וגם ברמת החוויה בחיים ואיך להתנהל מתוך המקום הזה. אז לאחר ההקדמה, היי ליאור 🙂

 

ליאור: איך אני אמשיך מפה, עם המרוגשות שלי. איזה כיף, אני ממש שמחה שהזמנת אותי להיות פה ומסקרן אותי לאן השיחה הזאת תלך.

חופש ושגרה כביטוי של שליחות והגשמה

דנה: אני ממש אשמח שתספרי לקוראות שלנו מה את עושה בחיים? איך הם נראים? ולמה את חושבת שהזמנתי אותך לפודקאסט עולם השפע?

 

ליאור: וואו, שאלה מעניינת ששאלתי את עצמי גם. אם אני צריכה לבחור סיבה אחת שבאה לידי ביטוי בהתנהלות השוטפת, זה כל מה שקשור לנסיעות ולחופש בשגרת היומיום, לצד העבודה העסקית שהיא לעיתים גם מאומצת (זה צד שגם אותו אני מראה). אבל מעניין אותי מה את תגידי?

 

דנה: זה בדיוק זה. מבחינתי השילוב הזה של להוציא לידי ביטוי את השליחות שלנו, הביטוי האותנטי האישי שלנו ויחד עם זה להגשים חלומות.  אני חושבת שלי ולך יש ראיה מאוד דומה לגבי חוויות תוך כדי טיולים בעולם- לעשות את השילוב הזה זה ממש לא מובן מאליו.

 

אני יודעת על עצמי שאני עדיין עוברת עם זה תהליכים להגדיל את היכולת לטייל תוך כדי שאני עושה את הדבר שאני הכי אוהבת לעשות. זו באמת השליחות והביטוי האותנטי שלי ואני ממש רואה אותך עושה את זה. וכמו שאמרתי מקודם, את ממש נותנת השראה לנשים ובכלל לאנשים, ללכת עם החלומות שלהם.

חופש ושיגרה

לדייק את עצמך תוך כדי התנסויות והזכרות במטרה

דנה: מה הביא אותך למקום הזה שאת נמצאת בו היום? שאת עושה דברים לא כל כך שגרתים: את מאמנת עסקית (זה עדיין שגרתי, למרות שיש לך עסק משלך שאת מצליחה בו וזה לאו דווקא דבר שבשגרה) ויחד עם זה את גם מטיילת. את טוענת שזה לעיתים במאמץ (מי שלא עוקבת אחרי ליאור באינסטגרם, אני אכתוב לכם בהמשך איך אתם יכולים למצוא אותה ולקרוא את השיתופים שלה גם בנושאים האלה), אבל מאיך שאני רואה אותך מהצד, את עדיין עושה את זה בצורה שהיא מאוד נכונה לך. את לא כל הזמן עסוקה בשיווק, אלא, חיה את החיים שלך ואני חושבת שזה מקום שמאוד מעורר השראה.

 

את יכולה לספר איך הגעת לזה? איך יצאת מהתכתיב החברתי שהחברה שלנו מלמדת אותנו לגבי "הדרך שצריך לחיות", לעבר מקום שאת אוהבת ולדרך שאת רוצה לחיות?

 

ליאור: וואו, שאלה גדולה. אני חושבת שחופש תמיד היה מוטיב מאוד משמעותי בחיים שלי ברמת השאיפה. זה תמיד העסיק אותי מאוד, לייצר יותר חופש, בין אם זה חופש כלכלי ובין אם זה לקום בבוקר ולבחור את מה שאני רוצה לעשות. 

 

אני חושבת שזה גם מה שהוביל אותי בכלל לעצמאות. תמיד ידעתי שהמסגרת הזאת של להיות שכירה היא משהו זמני. לא משנה באיזה תפקיד הייתי, ידעתי שזה זמני, עד הרגע שאני "אצא לחופשי" מהמסגרת הזאת.   

 

כשיצאתי לעצמאות, התחלתי את זה במרוץ פנימה של חיפוש עצמי, של מה זה הדבר הזה שבא לי בקלות? מה קורה באופן טבעי ובלי מאמץ סביבי? והלכתי ללמוד אימון, NLP וכל מיני כלים, בעיקר עבור עצמי, שיעזרו לי רגע למצוא מה זה הדבר הזה.

 

התחלתי בלהתנסות בכל מיני דברים כדי לראות מה מושך אותי וגורם לי לרצות להישאר ואז כשמצאתי את הדבר הזה, שעוד נדבר עליו, התחלתי במסע לבנות את העסק, שהיה לא תמיד פשוט עם אתגרים ומאמצים.

 

לאורך הדרך קצת שכחתי מה הייתה המטרה מלכתחילה והלכתי למקומות שהם לא היו תמיד חופש. בשלבים שהעסק כבר הצליח, הרגשתי שזה לא לגיטימי לרצות חופש. אמרתי לעצמי "עד שזה מצליח, מי אני שאגיד שאני רוצה חופש".

 

בשלב הזה חזרתי אחורה רגע למקורות, להבין מה הייתה המטרה שלי מלכתחילה שיצאתי לדרך הזאת. מה רציתי להשיג? זה לעשות שנ"צ (שנת צהריים) ולשבת לארוחת-צהריים עם חברה, וזה לנסוע כל חודש לחו"ל כי אפשר ואני יכולה לעבוד מכל מקום בעולם. וכשרגע נזכרתי בדבר הזה, זה יכול לבוא על חשבון להרוויח יותר כסף, אבל מצאתי את הדרך שזה לא יבוא על חשבון זה. זה יותר חשוב לי ואני מעדיפה את זה על פני הצלחות אחרות.

 

גם בהקשר של הרשתות החברתיות זו הייתה עבודה לייצר את הקהילה, לבנות את התשתיות, לייצר את החיבור ולצאת למעמדי מכירה כל הזמן, כי יש תקופה כזאת בעסק שאנחנו רוצות שזה יתחיל לקרות. אבל ברגע שנוצר לי הבטחון שזה כבר שם וכדי להישאר, הרגשתי שאני יכולה לחזור למקור הזה של החופש ולראות מה נעים לי בתוך הדבר הזה. ואז התחיל מסע של חקירה ומלא מלא שינויים שהם כל הזמן קורים ואני חושבת שזה הכיף בעסק, שהוא מאפשר לנו מרחב מואץ להתפתחות שמאפשר לנו להגשים את החלומות והתשוקות שלנו וזה החופש הכי גדול.

 

דנה: אם אני לוקחת את מה שאמרת, אני גם לומדת דרכך איך את יצרת את הדבר הזה בחיים שלך. הקו המנחה והמהות היו "חופש". על העיקרון הזה הגעת למקום בו את נמצאת היום, שאני מאמינה שהוא בהתפתחות ונבנה עוד ועוד.

מה שאת מתארת פה, תגידי לי אם זה נכון, לאורך הדרך שאלת את עצמך "איך אני יכולה לייצר עוד יותר חופש?"

ליאור: הגעתי למקומות ששאלתי את עצמי "זה מה שרציתי להשיג? האם זה החלום?" לפעמים התשובות היו "לא", שאין מספיק חופש.

במקומות שבהם עניתי לעצמי בשלילה, שאלתי את עצמי "מה אני צריכה להוסיף כדי לקום בבוקר עם תשוקה יותר גדולה ולהרגיש מלכתחילה את מה שרציתי להשיג?" וזה כל הזמן מדייק את עצמו ואני חושבת שזו עבודה אינסופית.

דנה: אז הקו המנחה היה חופש ופשוט התחלת להתנסות עם החיים. מה שמדהים בסיפור שלך שאת הלכת עם החלומות שלך, בניגוד להרבה אנשים לצערי שלא.

מגשימה את עצמי במהלך חופש

רצונות נועדו להגשמה

דנה: אני רוצה להחזיר אותך רגע אחורה, כי שם היסודות שהתחילו את הכל. אני מניחה שלאורך הדרך היו "רעשים מסביב" על דרך החיים שרצית להשיג ואני רוצה לשאול אותך: מה בך גרם לך להכיר שאת ראויה? שזו הדרך שלך ושלמרות "הרעשים" תתנסי ותעשי מה שביכולתך כדי להגיע לחיים האלה?

 

ליאור: אני חושבת שתמיד חיפשתי דרכים אחרות לעשות דברים. מה שאני לא רואה בו הגיון, זה לא יקרה. ולא ראיתי הגיון בחיים בהם יש רק עבודה ומאמץ אינסופי.

האמנתי שיש דרך אחרת, היא אפשרית ואני צריכה למצוא את הדרך שלי ואת הקול שלי בתוך הדבר הזה, של: איך  נראית שיגרה שאני נהנית לחיות אותה. אני לא יודעת מה גרם לי להאמין בדרך הזאת, אבל הייתה בי ידיעה שהיא אפשרית ואין דרך אחרת מבחינתי.

אני חושבת שהקו המנחה היה ב"יציאה" לעצמאות שהרגשתי שאין דרך אחרת, אין "PLAN B". או שזה יצליח או שזה יצליח. אם זה לא יצליח בדרך הזו זה יצליח בדרך אחרת, אבל זה חייב לקרות. זה מצליח לאחרים אז אין שום סיבה שזה לא יצליח גם עבורי. אני יודעת שיש בי את מה שצריך, אני יודעת שיש עבודה שאני אצטרך לעשות, להתאמן ולהשתפר אבל אין שום סיכוי שזה לא יקרה.

דנה: אמרת הרבה דברים עוצמתיים וזה לא מפתיע שאת מלווה נשות עסקים לפתח ולייצר את הביטוי האותנטי שלהן בעסק, כי זה בדיוק מה שאת עושה עבור עצמך וזה הייחוד שאת מביאה. בעיני אין כמו להביא לידי ביטוי את הדברים ה"בילט-אין" שנולדנו איתם, כדי להגדיל אותם ולתת השראה לאחרים, שירגישו שבדרך זו או אחרת הרצונות שלהם יכולים להתגשם, להתממש ולקרות גם עבורם.

 

ליאור: מהמם השיקוף שלך. את מאירה לי על הדברים שלא בהכרח הייתי מתרגמת אותם ככה, אבל זה ממש כיף.

 

דנה: זה היופי שיכול להתפתח בשיחה:)  

התמודדות עם חששות בדרך להגשמה

דנה: אז דיברנו על כך שלא תמיד ידעת איך דברים הולכים לקרות, אבל הייתה לך ידיעה שאת רוצה חופש. זה הקו המנחה שלך והסכמת להתנסות עד שתסללי את הדרך להצלחה עבורך. אני בטוחה שכל הזמן זה מתפתח, מתקדם ויש לך עוד חלומות שאת חותרת אליהם.

השאלה שלי היא: מאיפה האומץ עם כל החששות בדרך (ואני אשמח שתשתפי בהם אם תרצי כמובן), להתגבר על הפחדים ולהתנסות, מבלי לדעת בוודאות מתי ההצלחה תתרחש?

 

ליאור: אם אנחנו מסתכלות רגע אחורה, בשלבים שהעסק עדיין לא הוקם והיה בגדר רעיון גדול שרציתי שיצליח, הייתה בי אמונה שזה יקרה במהרה, אבל הייתה בי ההבנה שזה יכול גם לקחת זמן. לכן ההתמודדות עם החשש הראשון בנקודת זמן הזאת, של כניסה למינוסים והלוואות כשעדיין לא הייתה לי הכנסה מנגד, הייתה להמשיך לבצע פרויקטים כפרילנסרית ולדאוג לעוגן כלכלי התחלתי, שאיפשר לי גם להתמודד עם החשש וגם עם היכולת להשקיע כסף בתחילת הדרך בעסק.

 

וכל הזמן עולים חששות נוספים בדרך: אם אני יוצאת למהלך חדש, אם עולה התחושה של "תסמונת המתחזה" (תסמונת המתחזה מתאפיינת בסיטואציה בה אנחנו בטוחות ביכולת ובעשיה שלנו, שלעיתים אנו מבצעות אותה כבר תקופה ארוכה ובמעמד כלשהו, לפני קפיצת מדרגה וגדילה, עולות בנו מחשבות ותחושות של: "אין לי מושג מה אני עושה, כל מה שקרה היה במקרה ומזל. לא הייתי אמורה להגיע למקום שאליו הגעתי ויגלו את זה בקרוב שאני מתחזה").

במקרים כאלה מבינים שהתחושות האלו יגיעו במעמדים מסוימים. לומדים לחיות עם התחושות האלו ואפילו מתחילים להתיידד איתן.

דנה: אז ההתגברות על הפחדים הייתה דרך יצירת עוגן כלכלי כדי לצלוח את התקופה הראשונה וגם בהבנה שטבעי שתסמונת המתחזה תעלה בכל מיני שלבים בדרך ופשוט לא להיבהל מזה.

 

ליאור: היה עוד משהו בתחילת הדרך שמאוד עבד לי. כשיצאתי לעצמאות באותו הזמן הייתי גם בתהליכי התפתחות אישית ולקחתי על עצמי אתגר לעשות כל יום משהו אחד שמפחיד אותי וזה הרגיל אותי שכל פעם שאני מתמודדת עם פחד יש אדרנלין מאוד גדול. אני חושבת שזה גם קשור לחופש- הרצון שלנו בחופש גם קשור לריגושים. יש משהו בפחד שהוא ריגוש מאוד גדול, אדרנלין מאוד גדול ואני חושבת שלמדתי להשתמש בדבר הזה, לראות בפחד משהו שבא לי עליו. אם זה מפחיד מרחיב ולא מכווץ (עם השנים אנחנו לומדות לזהות את זה).

 

כשאת שואלת על חששות, זה ללמוד את התדר הזה בגוף שלנו של מה קורה כשאני מתמודדת מול איזה שהוא פחד ואם זה מפחיד ומרגש, אז זה מהמם ואיזה כיף שהעסק מאפשר לנו את זה. נותן לנו את האדרנלין ככה ומאפשר לנו לחוות את כל קשת הרגשות האלה.

 

דנה: איזו מדהימה את שעשית את  זה. כמה אומץ צריך בשביל התמודדות עם פחדים.

אני אוהבת להגיד- אם זה מפחיד ומרגש אותך, זה זה.  ואומץ הוא לא אומץ אם אין פחד. זה להסכים לפחד ולתת לפחד להניע ולא למנוע, לעכב או לעצור אותנו מעשייה.

אני חושבת שמה ששיתפת עכשיו זה הדבר שעזר לך לחתור לחלומות שלך. בכוונה אני שואלת על האתגרים כי אני חושבת שאלה המקומות שרוב האנשים נופלים בהם ובגללם לא מגשימים את הרצונות הפנימיים העמוקים שלהם.

התמודדות עם חששות בדרך להגשמה

התמודדות עם כשלונות בדרך להגשמה

דנה: אני רוצה לשאול אותך: אני מניחה שחווית בדרך חוסר הצלחות נקודתיות ואתגרים (אם את רוצה לשתף במשהו ספציפי זה יהיה מהמם, מה שנכון לך). אני מאוד אשמח לשמוע איך דווקא בתוך האתגר הגדול, הצלחת לצאת ממנו, להמשיך הלאה ולצמוח ממנו?

 

ליאור: אני יכולה לספר שזה קרה בתחילת הדרך על המהלך השיווקי הראשון שהיה המהלך המשמעותי. זה היה כשעדיין היה לי עוגן כלכלי מפרויקטים שעשיתי במקביל, אבל היה לי כבר מיתוג ומוצר מתנה שהוביל למכירה. עליתי עם המהלך הזה אחרי שהשקעתי חודשיים של עבודה ושום דבר לא קרה. הייתה ציפייה גדולה ש"הנה זה קורה" וזה לא קרה. הייתה שם הרגשת כישלון ורגע שצריך להתגבר עליו.

מה שעזר לי הייתה הגישה של מה שדיברנו מקודם: "זה יקרה בדרך זו או אחרת. אני אכנס למהלך, אנתח אותו ואעשה שינויים. זה יקרה כך או כך. המהלך הזה לא הצליח, אז יהיה מהלך אחר שכן יצליח". 

זה דורש לקצר את משך הזמן שאנחנו נכנסות להשתבללות ולסערת הרגשות כאשר דברים לא מצליחים ולעיתים דברים לא מצליחים בדרך.

זו דוגמה אחת מיני רבות, אבל היא מאוד עוצמתית, כי אז הייתי בנקודה שלא הייתה לי את הוודאות האם אני יודעת לתקן את הדבר הזה והאם זה בידיים שלי.

 

דנה: קודם כל, תודה שאת משתפת. אני חושבת שזה כל כך חשוב. הרבה פעמים מי שרוצה לפתוח עסק, בעיקר שומעת על הצלחות של בעלי עסקים, כי פחות נוח לשתף בחוסר הצלחות, וזה עלול להוביל למחשבה "אם אני אעשה מהלך שיווקי טוב, זה בטוח יעבוד" וזה לא תמיד ככה.

אני מניחה כשהמהלך לא הצליח כמו שרצית וקיווית, הייתה ירידה באנרגיה. איך התמודדת במקום הזה?

 

ליאור: יש לי נטייה לניתוק רגשי. אני מבינה את הסיטואציה, אין לי כלי להתמודדות עם דרמה גדולה אבל אני יודעת להסתכל עליה ב"מבט על" ולהכניס אותה לאיזו שהיא פרופורציה. לפעמים הייתי רוצה מאוד לחוות את הרגש במלוא עוצמתו אבל לצערי זה לא תמיד ככה.

 

דנה: מה שאני שומעת ממך, במקומות האלה שאת מגדירה כ"ניתוק רגשי", יש לך הסתכלות שקולה יותר, את מנתחת את המהלך ומתקדמת הלאה, שזו דרך התנהלות מדהימה בעיני. נשמע שזה מאוד קידם אותך ואפשר לך להתמודד עם הרגעים האלה. מעניין אותי למה את מצטערת?

 

ליאור: כי אני חושבת שכשאנחנו לא מסכימות לחוות את הרגש במלוא עוצמתו, זה לא מתקשר רק לרגשות של דרמה וכאב, אלא, גם לרגשות מ"הצד השני". זה לא שאני לא חווה אותם, אבל העוצמות הן באותה המידה. כשמשהו מאוד מצליח, משך הזמן שאני מצליחה לחגוג את זה ולעוף על הדבר הזה ולהתרגש מעצם ההצלחה הוא גם מאוד קצר.

 

דנה: תודה רבה ששיתפת אותי ואת כל הקוראות, אני חושבת שהשיתוף שלך מאוד מחזק כי יש כאלה שיזדהו עם החוויה הרגשית שאת חווה. יש גם כאלה שיזדהו עם החוויה הרגשית שאני חווה- את כל עוצמות המנעד הרגשי. ואני רוצה לשתף את אלו שחוות באופן עוצמתי את מנעד הרגשות:

אם אנחנו יודעות לחזק את עצמנו ולהזכיר לעצמנו גם במקומות הנמוכים: "כמו שיש את הנמוך, חייב להיות את הגבוה". והרגש הגבוה יגיע מתוך הניסיון וההבנה, שקורים תמיד בסופו של דבר, אז הרבה יותר קל לצלוח את המקומות עם חווית הרגש הנמוך.

התמודדות עם כשלונות בדרך להגשמה

עצמאות וחופש כנוודת דיגיטלית

דנה: אם נחזור על חווית החופש, תוך כדי שיש לך עסק ואת מקיימת זוגיות, את מתנהלת כנוודת דיגיטלית. אני אשמח שתספרי קצת על התהליך הספציפי הזה?

 

ליאור: העניין של הנוודות הדיגיטלית (אנשים שעובדים ומטיילים בעולם תוך כדי תנועה) הוא אצלי כמו נושא החופש. זה מאוד מעסיק אותי. אני בכל הקבוצות של הנוודים הדיגיטליים, קוראת המון בנוגע לזה וזה מושא המחקר שלי. בן-הזוג שלי, שאנחנו מעל ל-9 שנים ביחד, הוא שכיר. לכן זה לא אפשרי עבורנו לצאת למסע של נוודות דיגיטלית ביחד.

 

כמו שחופש זה מוטיב שהיה חשוב לי בעסק מלכתחילה, זה מוטיב שהיה לי חשוב מאוד גם בזוגיות. תיקשרתי את הצורך בזה מהיום שהכרנו ואנחנו מאפשרים אחד לשני המון חופש. אני גם נוסעת לבד וזה משהו שמאוד מקובל עליו, הוא מפרגן, מאפשר ומשחרר ואני מאוד מוקירה את זה.

 

דנה: עצם זה שיש את ההבנה והחופש בתוך הקשר שלכם, זה מדהים. מהדברים שלך עולה משהו חשוב שאני רוצה לציין:

כשאת מספיק מחוברת לעצמך, לדברים שחשובים ומעסקים אותך, את גם מזמנת את האנשים שמותאמים לרצונות האלה.

בן-זוגך שכיר וזה יעניין אותי גם לשמוע על נוודות דיגיטלית מתוך המקום הזה.

 

ליאור: כשהגעתי למצב בעסק שאני יכולה לאפשר לעצמי לצאת לנוודות דיגיטלית והוא לא, ניסינו לחשוב על דרך שזה כן יכול לעבוד. זה יכול להיות שהוא יקח חופש מהעבודה, אבל אז זה יהיה לתקופה מוגבלת. ואנחנו עושים גם את זה: אחת לשנה למשך חודש אנחנו טסים ביחד, בדר"כ בתקופת חגים (בהן יש יותר חופשים שלא דורשים ממנו לקחת הרבה ימי חופש וזה לרוב גם חופש מהצד שלי), אבל זה לא מספיק לי ואני משלבת נסיעה אחת לתקופה, לתקופות קצת יותר ארוכות גם לבד.

 

עכשיו חזרתי מחודש וחצי במקסיקו וניו-יורק.  וכל הזמן ניסיתי לחשוב איך זה יכול לשרת את העסק. תיכף נדבר גם על איך נוצר מזה מוצר גם. מה שקורה אחת לרבעון זה שאני נוסעת לכמה ימים לעבוד בפיתוח ובחשיבה של תכנון העסק והבנתי שזה מאוד עובד לי. זה כבר הרבה שנים קורה. בתקופה של הקורונה זה היה בארץ ורוב הזמן זה היה בחו"ל.

 

הבנתי מה תהיה שגרת השנה שתכלול מספיק חופשים שתהיה לי נעימה: אז יש שילוב של חופשות תכנון שאני עושה עם עצמי אחד לרבעון וחודש בשנה שאני לבד בחו"ל. יש חודש בשנה שאנחנו נוסעים ביחד ובין לבין יש נסיעות וטיולים משותפים קצרים. זה יוצר מצב שבערך אחת לחודש, שבוע אני לא בארץ.

 

דנה: איזה מדהים. מושלם. אני חוזרת למשהו שאמרת: "זה יקרה בדרך זו או אחרת". מדהים השילוב הזה, שאף אחד לא מרגיש שהוא מפסיד משהו (הוא לא צריך לעזוב את העבודה ואת לא צריכה חלילה להיפרד ממנו כדי להיות נוודת דיגיטלית) ואני מניחה שזה רק יתפתח ויהיה יותר מסונכרן והרמוני. וזה נשמע מדהים.

 

אני רוצה לשאול אותך שאלה שבטוח שואלים אותך הרבה: איך זה לטוס לבד כשאת לא טסה איתו? מובן שזה מה שבחרת וזה נכון לכם, אבל להרבה אנשים לא נעים לטוס לבד. הם מפחדים, חוששים, נתחיל מבדידות, עוד לפני האופרציה הטכנית של איך להסתדר (את עושה את זה הרבה שנים) איך זה מבחינת הבדידות

 

ליאור: יש לזה הקדמה קצרה מזיכרון רחוק, שהוא עוגן שחקוק לי בזיכרון: ההורים שלי התגרשו כשהייתי בת 6 ואבא שלי עזב לארה"ב. לאורך השנים, בילדות מגיל 12 הייתי נוסעת אליו לבד כל קיץ לתקופה של כחודש.

 

אני ממש זוכרת את הטיסה הראשונה לבד למיאמי (טיסה עם עצירה בניו-יורק שהייתי צריכה להעביר מזוודות ולהסתדר לבדי). בטרמינל 1 בנתב"ג שהייתי על המדרגות הנעות שמיועדות רק לטסים, שמהם עולים לעבר הביקורת דרכונים ו"נעלמתי" לכל המשפחה שנשארה למטה וליוותה אותי לשדה התעופה.

 

אני זוכרת את חווית העצמאות שנחקקה לי. כאילו כל נסיעה לבד אני משחזרת את הרגע הזה. אני לא יודעת אם אוכל להנגיש את החוויה הזאת למי שלא היה ניסיון שכזה, אבל אני מוצאת בנסיעות לבד משהו אחר לגמרי מנסיעות עם אחרים. יש משהו בלבד ובהחלטות שתלויות רק בך, שמוביל לתחושת חופש ועצמאות שלא קורית בקונסטלציה אחרת.

בנוגע לעניין של הבדידות, אני חושבת שזה מאוד אינדיבידואלי. זה לא מתאים לכל אחת, אבל אני חושבת שמי שמרגישה בנוח עם הלבד שלה ומתאים לה הלבד בארץ, או במרחבים אחרים שיותר קלים לעיכול : ) יכולה לעוף על החוויה הזאת.

זו חוויה של חיבור לעצמך בעוצמות הכי גבוהות שאפשר. זה קסום ומעצים. מי שמרגישה בנוח עם הלבד אני חושבת שזו חוויה שלא כדאי לוותר על ניסיון שלה.

דנה: תודה ששיתפת. אני חייבת להגיד לך ליאור שכל מה שאת אומרת מדבר ישר ללב שלי והנשמה שלי. או שאני רק בהתרחבות כל הזמן מהשיחה הזאת או שאנחנו דומות או שאני מרגישה את האנרגיה שלך וזה עושה לי טוב.

הטיפ של ליאור

דנה: איזה טיפ הכי חשוב עבורך את יכולה לתת למי שקוראת את השיחה שלנו ורוצה להגשים את החלומות שלה? לצאת מהשגרה של החיים שלה ולעשות משהו אחר?

 

ליאור: יש המון דברים. האחד שהכי מחזיק את הגחלת, זה שהדרך מתגלה תוך כדי תנועה. אנחנו מצפות שיגיע הרגע שאנחנו נדע בדיוק איך זה נראה ומה יש שם וממה זה מורכב ורק אז נתחיל לנוע. אבל זו פיקציה. לעולם לא נוכל לדעת אילו אתגרים הדרך שאנחנו רוצות הולכת להציב בפנינו, איזה נופים קסומים אנחנו הולכות לראות שם, ואילו "חטיפים" נאסוף בדרך (אני קוראת לזה שביל החטיפים של עמי ותמי).

 

אני חושבת שזה הקסם- רגע ללכת מתוך התמסרות מלאה שבאמת אין "PLAN B", זה יצליח כך או כך ולא משנה איזה שביל נבחר בדרך. יש שביל שיוביל אותנו לתוצאה שנרצה. להתמסר באמת לדרך הזאת וגם לבלבול שקורה בה. כי זה רגעים שבדר"כ אנחנו מאוד נבהלות ואני חושבת שאם אנחנו מדברות על עצמאות ועסקים, אז אלו נקודות שהרבה עסקים באמת נופלים בהן.

כשיש איזה שהוא משבר, בלבול שלא יודעים לפתור ולוקחים צעד אחורה, דווקא במקומות האלה, ברגע שאת חוצה אותם, יהיה הגילוי הכי גדול.

להתמסר רגע לדרך, לדעת שיש כוח גדול מאיתנו שמציג לנו את התמרורים שם ופשוט להתחיל לצעוד אל הלא נודע.

אין דרך אחרת. זה לא יתגלה לפני שנתחיל לצעוד. זה יתגלה רק כשנעשה את הצעדים בתוך השביל.

דנה: טיפ מהמם. כל מה שאמרת עכשיו זו בדיוק החוויה שלי כל פעם שאני טסה לחו"ל לעבר הלא נודע ואני מוכנה ללכת, לחוות, להתנסות ודברים יתגלו. וזו אחת הסיבות שיש לי תשוקה גדולה לטיולים האלה, כי כל אחד מטיולים שעשיתי בחו"ל גיליתי כל כך הרבה דברים על עצמי, על העולם ועל חוקיות היקום. כאילו דברים פשוט קורים בצורה יותר מהירה מאשר בשגרה היומיומית. יש משהו בלא נודע שמציף את הדברים ואת ממש תיארת את זה כל כך יפה.

חופש והגשמה עם ליאור ארמה

הדרך להתחבר לליאור

דנה: אם אנחנו מדברות עלייך, על האנרגיות שלך ומה שאת בעצם מעבירה לבעלות עסקים. אני ממש אשמח שתשתפי אותנו איך אפשר לקבל את כל הטוב הזה ממך?

 

ליאור: קודם כל כיף לי איתך, אני אוהבת אותך מאוד ואני שמחה ממש להיות פה. אני נמצאת כמעט בכל הרשתות החברתיות. בעיקר באינסטגרם, שאני הכי נהנית להיות בה. העמוד נקרא "הדרייברית – ליאור ארמה" ואני אשמח לפגוש אתכן שם.

 

דנה: אני יודעת שיש לך שילוב מושלם בין ביזנס לפלז'ר שנקרא ויז׳ן ברייק שנערך בקרוב. אני אשמח שתשתפי את הקוראות שלנו על זה.

 

ליאור: כמו ששיתפתי מקודם, אחת לרבעון אני נוסעת לחופשה לתכנון של העסק ומה שקרה תוך כדי תנועה (ואמרנו כבר שתוך כדי תנועה הדברים קורים), זה שקיבלתי פידבקים על הדבר הזה מנשים שרצו להצטרף לחופשות האלה וזה הפך להיות מוצר. זה עדיין לא בחו"ל אלא בארץ, אבל יש תכנית כזאת שזה יעבור לחו"ל בחצי שנה הקרובה.

 

אז אחת לרבעון אנחנו מתכנסות 10 בעלות עסקים עצמאיות ל-3 ימים של חופשת תכנון שמשלבים ביזנס ופלז'ר ברמות הכי גבוהות: עם סיורי סטיילינג והרצאות אורח שבהן אנחנו מתכננות איך הרבעון הקרוב הולך להיראות ואיזה מוצרים חדשים שבאמת מכניסים את האנרגיה שלנו לתוך העסק, אנחנו רוצות להכניס אליו.  החופשה הקרובה היא ביוני (22-24/6), אח"כ מתוכננת עוד אחת בספטמבר ובתקווה שהבאה אחריה תהיה בחו"ל.

זהו, אני מקווה שמי שקראה יוצאת עם תובנות וכלים פרקטיים.

 

דנה: מי שקראה את הפוסט הזה, אם יש לכן שאלות או פידבקים שאתן רוצות לתת לי או לליאור, אתן ממש מוזמנות לכתוב כאן מתחת או באינסטגרם ואנחנו נשמח לקרוא.

איזו השראה מטורפת היא נתנתה לכם עכשיו לעוף ולהגשים את החלומות שלכם, כי הכל אפשרי. ליאור תודה רבה שהיית איתנו : )

 

ליאור:  תודה לך : )

תודה שהקדשת את הזמן לקרוא את התוכן שלי. אם אהבת אותו, אני הכי אשמח בעולם שתפרגני בחוות דעת חיובית באחת מהדרכים הבאות:
בפודקאסט, או ביקורת בגוגל, או תשתפי את התוכן ותעבירי את השפע הלאה באחת מהדרכים הבאות:

פייסבוק
וואטסאפ
דוא"ל
טלגרם